Haber

AK Parti saflarından muhalefete açık soru: “85 milyonla kimin hesabını yapacaksınız?”

  • HABERLER 7

Seçimlere iki ay kala altı masanın başını çektiği siyasi partiler, muhalefetin desteklediği basın organları, siyasetçiler ve akademisyenler birbiri ardına telaffuz değiştirdi. halledeceğiz‘ vurgulamak AK PartiSıralarından sert bir tepki geldi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda muhalefete,’ Kiminle hesaplaşacaksın, 85 milyonla?diye sordu.

Muhalefetin son dönemde kaydettiği çarpıcı ‘bilinçaltı boşalması’, halledeceğizAçıklamasında ‘örneklere’ yer veren Kabaktepe, Nereye gidiyorsun?‘ sorusuyla adaletin terazisinden çok kılıç seyirciye seslendi. AK Parti İstanbul İl Başkanı’nın resmi Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamanın metni şöyle:

“ESKİ SORUYU YİNE SORUYORUZ: NEREYE GİDİYORSUNUZ?”

“Hesaba katılmamız gereken kitleler var.” söz konusu parti meclis üyesi; Kurumlara, şirketlere, STK’lara gözdağı vermeye çalışan akademisyenler, yaşam hakkı yok diyenler, yargılanmakla tehdit eden milletvekilleri, “anlaşırız” diyen gazeteciler, kafa kesmeyi ima eden şairler…

İktidara talip olan muhalefetin ülkemizin geleceğine dair senaryoları! Kiminle uğraşacaksın? 85 milyonla mı? Kimi korkutuyorsun? Millet için çalışan STK’lar mı, devletimizin asırlık kurumları mı, ülke ekonomimize büyük katkı sağlayan şirketler mi?

Yaşama hakları yok derken neyi kastediyorsunuz? Kendinizi hakimlerin yerine mi koyuyorsunuz yoksa Azrail’in yerine mi? Kimi yargılayacaksın? 20 yıldır bu ülkeye aziz milletimizin, üyelerinin teveccühüyle hizmet etmiş bir parti mi, yoksa onu seçen milyonlarca insan mı?

Kendini aziz milletimizin üzerinde gören ve histeriye kapılanlar şunu bilsinler ki; Artık tek parti, askeri darbeler ve vesayet zihniyetlerinin zamanı değil, demokrasi de millet iradesini tehdit olarak kullanma hakkı değildir.

Kadim soruyu tekrar soruyoruz: Nereye gidiyorsun?”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Twitter


“HESAPLAMAMIZ GEREKEN KİTLELERİMİZ VAR…”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri KabaktepeAçıklamanın giriş bölümünde, ” Hesaba katmamız gereken kitleler var“Sözü söyleyen, CHP Parti Meclis Üyesi Müslim Sarı ‘ idi. Sarı Habertürk yayınında” Hesaplaşmamız gereken kitleler var. Bu ülkede hesaba katılması gerektiğine inanan birçok kitle var. Bu doğru değil; 20 yıllık iktidara geleceğiz ve ondan sonra hiçbir şey olmamış gibi davranacağız.dedi. Aynı zamanda Anadolu Sigorta Yönetim Kurulu ÜyesiSarı’nın program boyunca gergin tavrı dikkat çekti.

“YAŞAMAYA HAKKI YOK”

Yine Kabaktepe’nin açıklamasında, ” yaşama hakkı yok‘ şeklindeki tüyler ürpertici tehdit Altılar masasının ortağı Altılar Partisi’nden geldi.

GP Kurucu Üyesi ve eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ” Sadece Ehli Hükümdarlara yaptığınız zulümler ve işlediğiniz suçlar sizi sürekli takip edecek ve hak ettiğiniz cezayı bu dünyada göreceksiniz. AK Parti-MHP iktidarı size böyle yaşama hakkını vermiyor! hesap verme vaktin yaklaşıyor” sözlerini kullandı.

“SÖKE SÖKE YARGILANACAKSINIZ”

AK Parti İstanbul İl Başkanı’nın işaret ettiği davayı tehdit eden milletvekili İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan oldu. Bingöl’de esnaf ziyaretinde şehit yakınına hakaret eden TürkkanHaziran 2021’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen basın toplantısında, ” Hiç kaçışın yok. İlk seçimde kaybedersiniz. Seçimden sonra ilk işimiz adaleti bir hevesle sağlamak olacak. Hukuk yeniden kurulacak ve siz birdenbire yargılanacaksınız.dedi.

HASTALARIN ŞAİRİNDEN ‘GÜZELLİK’İN ÖNEMİ

Açıklamanın birinci fıkrasının son bölümünde ise ‘ Kafa kesmeyi ima eden şairCHP’ye yakınlığıyla tanınan, Ataol Behramoğlu öyleydi. ‘Helal olacağız’ tartışmasını rafa kaldıran Behramoğlu, ‘Hesaplayacağız’ iddiasını bir adım öteye taşıyarak ‘kafa kesme’ sözü verdi. Paylaşımında açıkça şu ifadelere yer verdi: “ Bir gün bir devlet başkanı ‘Devlet benim’ dedi. Kafası kesildi. Kendini devlet sanan Hitler sığınağında kendini sokan akrep gibi can verdi. Mussolini baş aşağı asıldı” o diyordu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin açıklamasında yer alan örneklerin devamı seçimler öncesi kayıtlara geçti.

Küresel sermayeye hizmet eden ABD merkezli basın kuruluşları tarafından “2023’ün en önemli seçimi” olarak lanse edilen Türkiye genel seçimlerinde, “Uzlaşacağız” temasına yapılan vurgulardan bazıları; Son kornere girilirken rakip takımların sıkça konuştuğu sözler şöyle:

  • Kasım 2022’de CHP’ye katıldı. prof. Dr. Bengi Başer, dini bölüm, ” Şimdi onu onaylayan YSK’yı düşünün. Bugünün yarını var…“Sözleriyle hedef aldı.

  • HDP kotasından Gazi Meclis’egirme TİP Milletvekili Ahmet Şık, AK Parti ve MHP’li siyasetçiler’ Suç örgütü olmaktan yargılanacaklar. ‘ açıkladı. Şık, AK Parti’den çok bir siyasi parti’ suç örgütüdüzeyinde değerlendirileceğini söyledi.

  • HDP’li Ahmet Türk, partisinin düzenlediği mitingde, ” Hiçbir Kürdün bu hükümete oy hakkı yoktur.” söz konusu.

  • CHP Üyesi, Emekli Oramiral Türker Ertürk, ” Erdoğan gitmezse Türk halkı cezalandırılacak‘ diyerek toplumun çoğunluğunu tehdit etti.

  • CHP’ye yakınlığıyla tanınan gazeteci Şirin Payzin, ‘ son 2 ay‘dindarlara söyleyerek’ intikam‘ Ve ‘ tehditkar‘ ima etti.

  • Aktör Yunus Güncesosyal medya hesabından yayınladığı hakaret içeren görüntüde Cumhur İttifakı seçmenine yönelik. 15 Mayıs sabahı alayınız resmen çöp. Zaten çöpsün zaten’ sözlerini kullandı.

 

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu