Teknoloji

Android, Wi-Fi ve kablo bağlantısını bir araya getiriyor

Yeni bir rapora göre Google, Wi-Fi ve kablonun aynı anda kullanılmasına izin vererek eski Android cihazınız ile yeni bir Android cihaz arasında veri aktarım sürecini hızlandırmaya yardımcı olacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Android telefonunuzu kurmak yakın gelecekte çok daha hızlı hale gelebilir. Assemble Debug kısa süre önce Google’ın Veri Geri Yükleme Aracı’nın koduna daldı ve bulgularını Android Authority ile paylaştı. “MultiTransportD2dTransport” olarak adlandırılan potansiyel bir aracın dosyalarında kanıtların yanı sıra “En yüksek hız için kablo ve Wi-Fi kullanarak kopyalama” yazan bir metin satırı buldu.

Bu satır bize, Google’ın bir gün kullanıcıların Wi-Fi ve kablo bağlantısını aynı anda kullanarak eski bir telefondan yeni bir telefona veri taşınmasına izin verebileceğini söylüyor. Bunu yapmak transfer sürecini çok daha hızlı hale getirecektir – en azından teoride… Kablolu ve kablosuz bağlantı aynı anda kullanıldığında veri aktarımlarının ne kadar hızlanacağını ise şu anda tahmin etmek çok zor.

Bununla birlikte, başka bir metin satırı daha dikkat çekiyor: “İşleri hızlandırmak ister misiniz?” Bu, daha yüksek hızların isteğe bağlı olacağını ima ediyor gibi görünüyor. Eğer birisi cihazlar arasında sadece bir kablo bağlayarak daha yavaş bir yöntem kullanmayı tercih ederse, yine de seçim hakkına sahip olacak.

Her zaman geri yükle

Başka bir kullanışlı özelliğin de yolda olduğu görülüyor. Yeni özellik, kullanıcıların verilerini eski veya mevcut bir Android cihazdan istedikleri zaman yeni bir telefona aktarmalarına olanak tanıyacak. Bilmeyenler için; Android cihazınızı önceden kurduysanız ve eski cihazınızdan verileri geri yüklemek istiyorsanız, fabrika ayarlarına sıfırlama yapmanız ve aktarıma sıfırdan başlamanız gerekiyor.

Ancak artık Google’ın “Her Zaman Geri Yükle” adını verdiği özellik sayesinde fabrika ayarlarına sıfırlamaya gerek kalmadan verileri geri yükleyebileceksiniz. Elbette “Her Zaman Geri Yükle” özelliğini kullanırken aklınızda bulundurmanız gereken bazı kısıtlamalar var.

Başka bir cihazdan veri aktarmak için yeni cihazınızdaki tüm cihaz verilerini silmeniz gerekiyor. Ayrıca kopyaladığınız veriler mevcut cihazınızdaki mevcut verilerle birleşiyor. Dolayısıyla değiştirilmiş herhangi bir ayarınız varsa, veri aktarımından sonra bunların üzerine yazılacak. Her iki özellik de bir APK incelemesinde tespit edildi ve hala üzerinde çalışılıyor. Yani bu özelliklerin herkese açık bir sürümde yer alacağının henüz garantisi yok.

cigli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu