Haber

Castrol Ford Team Türkiye, Ege Rallisi’nde genç pilotlarıyla zirvede yer aldı

Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sona yaklaşılırken, İzmir’de düzenlenen Ege Rallisi büyük heyecana sahne oldu. Castrol Ford Team Türkiye’nin genç ve yetenekli ekibi, yarıştaki performansıyla göz doldurdu. Ali Türkkan ve Burak Erdener ikilisi Ege Rallisi’ni genel klasman ikincisi olarak tamamladı.  Efehan Yazıcı ve yardımcı pilotu Sevi Akal da yarışı kendi kategorilerinde büyük farkla birinci sırada tamamladı.

Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın beşinci etabı olan ve 17-19 Kasım tarihleri ​​arasında İzmir’de gerçekleştirilen Ege Rallisi, sezonun bitimine iki yarış kala büyük heyecana sahne oldu. Bu yıl Kemalpaşa ve çevresinde 112,99 kilometrelik özel toprak bazlı orman etaplarında koşulan yarışta asfalt pistten farklı olarak mücadele üst düzeydeydi.

Türkiye’nin ilk ve tek Avrupa şampiyonu ralli takımı Castrol Ford Team Türkiye, Ege Rallisi’nde genç pilotları Ali Türkkan, Efehan Yazıcı ve Mert Yudulmaz ile tam takım olarak yarıştı. Burak Erdener, Ali Türkkan’a yardımcı pilot olarak eşlik ederken, Efehan Yazıcı’nın yardımcı pilot koltuğuna Castrol Ford Team Türkiye altyapısında eğitim alan Sevi Akal oturdu. Kadronun en genç pilotu olan 18 yaşındaki Mert Yudulmaz, tecrübeli yardımcı pilotu Özden Yılmaz ile yarıştı.

Ralli boyunca Fiesta Rally3 araçlarıyla olağanüstü bir performans sergileyen ve tüm etapları güçlü rakiplerinin önünde tamamlayan Ali Türkkan ve Burak Erdener ikilisi, son etapta lastiklerinin patlaması sonucu Ege Rallisi’ni genel klasmanda ikinci sırada tamamladı. .

Efehan Yazıcı ve Sevi Akal, Fiesta Rally4 araçlarıyla İki Çeker Şampiyonası’na damga vurdu. Yarışın ilk gününden itibaren iki tekerlekten çekiş sınıfında liderliğe yükselen genç ikili, yaklaşık 2 dakikalık büyük farkla yarışı birinci sırada tamamladı. İkili genel klasmanda ilk 10’a girerken, kadın co-pilotlarda Sevi Akal birinciliğini korudu.

Ralli kariyerine bu yıl başlayan Mert Yudulmaz, konut sahibi olduğu Ege Rallisi’nin her etabında derecelerini geliştirdi. Ancak son etapta pist dışına çıktı ve bitiş noktasına ulaşamadı.

Castrol Ford Team Türkiye 16. şampiyonluğuna yürüyor

Türkiye’nin en önemli motor sporları takımı olarak sayısız başarıya imza atan Castrol Ford Team Türkiye, yetenekli pilotlarıyla Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonası’nda podyumun ilk üç basamağını domine etti. Ali Türkkan birinci, Efehan Yazıcı ikinci, Mert Yudülmaz ise üçüncü sırada yer aldı. Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonası’nın tüm kategorilerinde iddiasını ortaya koyan grup, sezon sonu yaklaşırken 16. şampiyonluk hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor.

Başarısını dünya sahnesinde kanıtlayan Castrol Ford Team Türkiye, bu yıl da Ali Türkkan ve yardımcı pilotu Burak Erdener ile motor sporlarının Formula 1’den sonra en çok tanınan şampiyonalarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) yarıştı.

Fiesta Ralli Kupası’nda heyecan doruktaydı

Türkiye Ralli Şampiyonası kapsamında düzenlenen ve her segmentten ralli pilotuna açık olan tek marka kupası olan Fiesta Ralli Kupası heyecanı Ege Rallisi ile devam etti.

Dünyada ralli sporunun geleceği olarak görülen 4 tekerlekten çekişli Fiesta Rally3’lerin yanı sıra 2 tekerlekten çekiş kategorisiyle yarış, üst düzeyde efora ve heyecanlı bir puan yarışına sahne oldu.

İstikrarlı ve hızlı bir yarış koşan Sunman ve Mehmet Akif Yalçın ise Fiesta Ralli Kupası’nı kazanan ikili oldu. Çağlayan Çelik ve Sedat Bostancı ikilisi ikinci olurken, Fiesta Ralli Kupası’na İran’dan katılan Sabre Khosravi ve Hüseyin Çetin üçüncü oldu. Bir önceki yarışı kazanan Kağan Karamanoğlu ve Oytun Albayrak ikilisi, yarışın ikinci gününde lider iken büyük bir kaza geçirerek yarıştan elendi.

 

Castrol Ford Team Türkiye Hakkında:

Ford Otosan’ın 1998 yılında kurulan ve 26 yıldır aralıksız yarışan motor sporları ekibinde Ford Otosan, Castrol, Pirelli, Otokoç, BP, Kale Oto Radyatör, Memnun Akü, Ekol Lojistik, Beyçelik Gestamp, TAV Passport, Yemekhane, Gürsoy, İzeltaş, Setur Select, Budget, Avis, Henkel, DFDS, SKF, NGK Spark Plugs ve Mars Logistics markaları tarafından desteklenmektedir. 2022 yılında Türkiye Ralli Şampiyonası’nda markalar bazında 15’inci şampiyonluğunu elde eden Castrol Ford Team Türkiye, tüm branşlardan ralli sürücülerine açık olan tek marka kupası olan Fiesta Rally Cup organizasyonuyla da Türkiye’deki faaliyetlerine devam ediyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberkonyaalti.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu