“Cazla Köprü Kur” projesi kapsamında “Kapıyı Açık Bırakın” belgeseli gösterildi.
“ Caz ile Köprüler KurunProje kapsamında “Kapıyı Açık Bırakın” belgesel gösterimi gerçekleştirildi.
“Caz ile Köprü Kur”, Bozcaada Caz Festivali’nin kurucu ekipleri 3dots ve Fermente’nin ABD Diplomatik Stratejisi kapsamında kurum ve toplulukları ortak değerlerle buluşturmak amacıyla tasarladığı yeni yaratıcı girişim “KEŞİF”in projesidir. Türkiye Hibe Programı Misyonu. Etkinlik kapsamında yönetmenliğini Ümran Safter’in üstlendiği “Kapıyı Açık Bırakın” belgesel filmi gösterildi. 1940’lı yıllarda Türkiye’nin Washington Büyükelçisi olarak görev yapan ve cazı bir konuşma biçiminin yanı sıra kültürel diplomasi aracı olarak kullanan Münir Ertegün ve oğulları Nesuhi Ertegün ile Atlantic Records kurucusu Ahmet Ertegün’ün hikayesine odaklanan belgesel, 26 Ekim Perşembe günü halka gösterilecek. Saat 17.30’da Müze Gazhane’de seyirciyle buluşacak. İBB Kültür AŞ’nin katkılarıyla hayata geçirilen ve Museum Gazhane ev sahipliğinde gerçekleşen proje, Zuhal Müzik’in enstrüman desteğiyle düzenlenecek atölyelerle 27 Ekim’e kadar katılımcılarını ağırlamaya devam edecek.
Bozcaada Caz Festivali’nin kurucu ekipleri, kurum ve toplulukları ortak değerlerde buluşturmayı amaçlıyor. 3 noktaVe fermente edilmişYeni bir yaratıcı girişim olarak hayata geçirildi” KEŞİFFarklı disiplinlerin ve seslerin birlikte sorular sorduğu, “keşfetmenin” gücüyle yüklü sürdürülebilir topluluklarla içerik geliştirmeyi amaçlayan yaratıcı bir alan olarak ilk projesidir. Caz ile Köprüler KurunÜmran Safter’in yönettiği ” Kapıyı açık bırakk” belgesel filmi gösterildi.
Belgesel gösterimi öncesinde KEŞİFkurucu ortağı Çağıl Özdemir “Cazla Köprü Kur” projesi hakkında; “Projemiz 3 hedef etrafında şekilleniyor: Caz müziğini ifade özgürlüğünü ve kültürel diyaloğu zenginleştirecek bir araç haline getirmek, bölüm bünyesinde genç müzisyenler ve öğrencilerden oluşan bir caz topluluğu oluşturmak ve caz ve ileri kültürel diplomasi konusunda farkındalık yaratmak. Türkiye ile ABD arasındaki bağlantı. Bu projeyi tasarlarken müziğin ve kültürün kozmikliğini ve ortak dilini coğrafi sınırlara bağlı kalmadan, en görünür yerde tutmak istedik. ABD ve Türk kökenli müzisyenlerin iletişim halinde olacağı, yol paylaşacağı, kendi zorluklarının üstesinden gelmek için birlikte üreteceği, kendi bilgi ve değerlerini aktaracağı bir atölye çalışmasının, yarışmaya katılacak müzisyenlere çok faydalı olacağını düşünüyoruz. atölye.” İfadelerini kullandı.
ABD Diplomatik Misyonu’nun desteğiyle hayata geçirilen “Caz ile Köprü Kur” projesi kapsamında Türkiye ile ABD arasındaki kültürel diplomasi tarihini caz müziği bağlamında inceleyen ve dönemi belgeleyen fotoğraflardan oluşuyor. Türkiye Hibe Programında, İBB Kültür AŞ’nin katkılarıyla ve Müze Gazhane’nin mülkiyetinde. Arşiv standı, 27 Ekim’e kadar ziyaretçi ağırlamaya devam edecek. Standın yanı sıra, 1940’lı yıllarda Türkiye’nin Washington Büyükelçisi olarak görev yapan ve cazı bir kültür aracı olarak kullanan Münir Ertegün ve oğulları Nesuhi Ertegün’ün hikayesine odaklanılıyor. Diplomasinin yanı sıra bir ifade biçimi olan Atlantic Records kurucusu Ahmet Ertegün’ün yönetmenliğini ise Ümran Safter üstleniyor. üstlendik” Kapıyı açık bırakk” belgesel sinema gösterimi 26 Ekim Perşembe günü saat 17.30’da tüm izleyicilere açık olacak.
“Caz ile Körleri Yarat” etkinliğinin son ayağında ise Zuhal Müzik’in enstrüman desteğiyle müzik alanında üretim yapan 25 yaş altı öğrenci ve/veya müzisyenlere yönelik iki günlük bir atölye düzenlenecek. 26-27 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek ve tarafından yürütülecek. Selen Gülünile Ben ZwerinGerçekleştirilecek atölyede caz ve doğaçlama müziğin nasıl bir ifade aracı haline geldiği ve dolayısıyla ifade özgürlüğünü nasıl kanıtladığı ele alınacak.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı