Haber

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Metin Uca’nın veda törenine katıldı

Kamera: ADEM KARABAYIR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel; 62 yaşında vefat eden oyuncu, yazar ve televizyon programcısı Metin Uca için dün düzenlenen veda törenine katıldı. Özel, “Ne yapmamız gerektiğine dair kendi hayatıyla bir vasiyet bıraktı. Yükseklik pilot olma cesaretini gösterir, Türkiye kurtulacak, hepimiz kurtulacağız.”

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu yoğun bakımda tedavi altına alınırken entübe edilen tiyatrocu, yazar ve televizyon programcısı Metin Uca (62), dün hayatını kaybetti. Metin Uca için bugün İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda veda töreni düzenlendi. Uca’nın Türk bayrağına sarılı ve Fenerbahce forması giyen naaşının sahneye çıktığı törende çok sayıda sanatçı Uca’ya dair duygularını anlattı.

Törene; Toplantıya CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Özel, son konuşmacının kendisi olduğunu belirterek, “Benden önce konuşan herkesi dinlediğimde Metin Uca hakkında konuşması gereken son kişinin ben olduğu ortaya çıktı.” Özel şunları söyledi:

“Çok ilginç bir kişilikti. Metin Zakoğlu benim telefonumu ona, kendi telefonunu bana verdi. Telefon çaldı. Cevap verir vermez ona bir cümle söylemek istedim. Aynı anda o da o cümleyi söyledi.” Bana, ‘Ben senin hayranınım, biliyorsun’ dedim. O da bana böyle söyledi. Uzun süre güldük. Meclis’te yaptığım ve çok ses getiren bir konuşmamdan bahsetti. ‘Aldığımda izliyorum. sıkıldım’ dedi. ‘Sizi izleyemeyince sıkılıyoruz’ dedim.

90’ların sonlarındaydım; Birkaç yıl önce Metin Uca’nın ekranlardan kaldırılmasından bu yana güne o harika sabah haberleriyle başlamanın tadını özleyen biri olarak bağ kurabildik.

Ama bunun ilginç bir yanı da vardı. Televizyon aracılığıyla ulaşamadığı herkese bizzat ulaşabilecek kadar enerjikti. Her zaman bağlantı halindeydik. Türk meselesiyle inanılmaz ilgilenirdi… Bana ‘ne yapılması gerektiğini’ de söylerdi. Sanırım ne yapmamız gerektiğine dair kendi hayatıyla ilgili bir vasiyet bıraktı. Yükseklik korkusu olan herkes pilot olma cesaretini gösterdiğinde Türkiye kurtulacak, hepimiz kurtulacağız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum, mekanınız cennet olsun.”

ortakoyhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu