Haber

Depremzedelere gönderilen bazı eşyalar çileden çıkardı

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen ve büyük hasara yol açan depremin ardından yurt genelinde olduğu gibi İzmir’de de vatandaşlar yardım seferberliği başlattı.

Kentin birçok noktasında deprem bölgesine gönderilmek üzere yardım malzemeleri toplanıyor. Olumsuz hava koşulları ve depremzedelerin günlerini sokaklarda geçirmesi nedeniyle gıda, giyecek, hijyen malzemeleri ve soba gibi çeşitli ihtiyaç malzemelerine ihtiyaç duyulmaktadır.

İlk günkü yardım davetlerinde kullanılmayan eserlere ağırlık verilirken, depremzede sayısı arttıkça daha az kullanılmış ve saf kışlık kıyafet ve ayakkabılar kabul edilmeye başlandı.

Kültür Parkı Celal Atik Salonu önünde kurulan iki çadırda görev yapan gönüllüler, bu çadırlarda sadece ikinci el eserleri kabul ediyor ve ayıklıyor. Duyarlı vatandaşların gönderdiği eserler toplanarak tırlara yükleniyor. Gönderilen bazı eserler görenleri vazgeçiriyor.

Gönderilen bazı öğeler utanç verici

Yoğun bir çalışmayla eserleri toplayan gönüllüler, kullanılmayan eşyaları çöpe atıyor. Ancak bu durum onların zaman kaybetmelerine ve ruhsal olarak yıpranmalarına neden olur.

Gönderilen eşyaların ortasında aksesuar olarak örülmüş ve kullanılmaz hale gelen örgüler, abiler için elbiseler, yazlık giysiler, yırtık eski giysiler, yazlık, kirli ya da yüksek topuklu ayakkabılar bulunmaktadır.

“Sahte kirpik gönderen biri var”

Gönderilen eşyaların ortasında eski ayakkabı temizleyicisi olduğunu, deprem bölgesinde bu tür işlerin yürümeyeceğini belirten Azra Ceren Çapak, “Kirli bornozlar, kirli çoraplar, topuklu ayakkabılar, takma kirpikler gönderiliyor. Aklıma gelen saçma sapan şeyler var. Tabii ki atıyoruz. Burada herkes elinden geldiğince deprem bölgesine destek olmaya çalışıyor. Açtığımızda Bazı poşetler koku yayılıyor. Ürünleri yıkamadan gönderenler var. Salaş, “Yırtık kıyafetler gönderiliyor. Bu inanılmaz.”söz konusu.

“Dantel kıyafetlerden ince ayakkabılara kadar birçok şey gönderiliyor”

Gönderilen eşyaların ardından mayo bile olduğunu, bu tür işleri hızla çöpe attıklarını söyleyen Rona Yaz Nacak, şunları söyledi: “Ne gönderdikleri bile belli değil. Atkı mı başka bir şey mi bilmiyorum. Dantelli çamaşırlardan ince ayakkabıya kadar birçok şey gönderiliyor. Biz bu ürünleri karlı yerlere gönderiyoruz. Yazık ve rezalet. Bunu yapmak günah.”dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu