Haber

E-Spor Gençlik Kupası müsabakaları başladı

E-Spor Gençlik Kupası karşılaşmaları başladı

ANKARA – Başkentte düzenlenen liseler ortası Teknomer E-Spor Gençlik Kupası birinci ön eleme karşılaşması yapıldı.

Ankara Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen liseler ortası Teknomer E-Spor Gençlik Kupası birinci ön eleme karşılaşması gerçekleştirildi. Karşılaşmaya 28 farklı lise ve 62 ekip katılırken kadrolar ödül havuzundaki armağanlar için yarıştı. Teknomer E-Spor Gençlik Kupasında 2 ay boyunca devam edecek ligde, gruplar hem okullarını temsil edecek hem de Aralık ayında yapılacak büyük finalde yarışmak için uğraş edecek.

Şehir dışından karşılaşmalara katılmak için geldiğini lisana getiren iştirakçi Ada Çolak, “Yarışma için heyecanlıyım E-Spor müsabakasına daha ilk kez katılıyorum. Takımımızla hazırlıklarımızı yaptık. E-Spora yaklaşık 8. sınıftan beri ilgim var. Takımca iddialıyız” dedi.

E-Spor alanında kendini geliştirdiğini söz eden Hakan Burak Türker turnuvada savlı olduğunu söyleyerek, “Daha ilk turnuvamız, heyecanlıyız. Umarım bütün arkadaşlarımla beraber başarılı olacağız. Yaklaşık 2 senedir evde oyun oynuyorum, takımıma güveniyorum” diye konuştu.

Katılımcı İrem Irmak Özdin bayan oyuncu olarak etraftan olumlu reaksiyonlar aldığını belirterek, “Çok heyecanlıyız ilk defa böyle bir turnuvaya katılıyoruz. Takım arkadaşlarımızla beraber iddialıyız. Çok güzel geçeceğini düşünüyorum. Umarım kazanırız” sözlerini kulandı.

20 Kasım’a kadar devam edecek olan birinci ön eleme müsabakalarında 4 takım belirlenirken, 26 – 27 Kasım’da yapılacak olan ikinci ön eleme karşılaşmalarında başarılı olan 4 grup ön elemeyi geçerek bir sonraki basamak olan lig sürecinde müsabakaya hak kazanacak. Karşılaşma 2 ay boyunca devam ederek Aralık ayında büyük final ile sona erecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu