Haber

Gölcük Belediye Meclisi Deprem Felaketi Konusunda Tek Yürek Oldu

Gölcük Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantısında açıklanan ortak bildiriyle, Kahramanmaraş depremi sonrası birlik ve beraberlik içinde yaşanan zor günlerin aşılacağı vurgulandı.

Kahramanmaraş depremi sonrası tek yürek olan Gölcük Belediye Meclisi Mart ayı oturumunda yaptığı ortak açıklamada; Birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı. Gölcük Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer başkanlığında düzenlenen toplantıda Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı tarafından hazırlanan ortak açıklamayla depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına bir kez daha sabır dileklerinde bulunuldu.

DÜNYA TARİHİNDEKİ TEK ÖRNEK

Meclis adına Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer tarafından yapılan açıklamada; 6 Şubat günü saat 04.17 sıralarında meydana gelen ve merkez üssü Pazarcık İlçesi olan 7,7 büyüklüğündeki deprem felaketinde Maraş, Adıyaman, Hatay, Adana, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa Diyarbakır, Malatya, Osmaniye ve Elazığ illeri etkilendi. Kahramanmaraş. Yine aynı gün öğle saatlerinde saat 13.24’ü gösterirken merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi olan ve şiddeti 7.6’ya ulaşan ikinci şiddetli deprem meydana geldi. Jeoloji ve jeofizik uzmanlarına göre karada art arda kaydedilen iki büyük deprem açısından dünya tarihinde tek örnek olan Pazarcık ve Elbistan depremlerinin meydana geldiği illerimizde önemli tahribatlar meydana geldi ve bir tanesini de yaşadık. Cumhuriyet tarihimizin en büyük can kaybı.

“SENİ EN İYİ ANLIYORUZ”

Resmi kaynaklara göre 15 milyon insanımızı doğrudan etkileyen bu yıkımdan dolaylı olarak tüm ülkemiz etkilendi. Şu an itibariyle yaklaşık 45 bin can kaybının olduğu illerimizde 24 gündür devlet millet el ele samimi bir dayanışma örneği gösteriyor. 1999 yılında bu acı hadiseyi yaşayan biz Gölcük halkı, “Sizi en iyi biz anlarız” sloganıyla afetin ilk anından itibaren deprem bölgelerinde olmaya ve afetten şehrimize gelenlere yardımcı olmaya çalıştık. deprem bölgesi ve acılarını paylaşın.

“ÜLKEMİZİN BAŞI”

Birlik ve beraberliğe büyük ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz. Ülkemizin başı sağolsun” ifadelerine yer verildi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haberaglasun.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu