Yaşam

Güldür Güldür Show ekibi özür diledi

Show TV’nin sevilen eğlence programı Güldür Güldür Show’da yayınlanan skeçte, gaziler için kullanılan “Kurşun yemek ayrıcalıklı yapmaz” sözleri sosyal medyada tepki çekti. Ekip, kısa sürede sosyal medyada gündem haline gelen skeç sonrasında bir açıklama yaparak özür diledi.

RTÜK SORUŞTURMAYA BAŞLADI

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Lideri Ebubekir Şahin, Güldür Güldür Programı hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şahin, “Gaziler hakkında kötü konuşan bu kişileri kınıyorum. Vatan ve bayrak için canını, bedenini feda eden Gazilerimize gösterilen saygısızlık kabul edilemez. Hakkında soruşturma başlatılmıştır. Ulvi Gazi’nin rütbesini paraya benzeten bilinçsiz ve ahlaksız sözler içeren yayın.” .

‘KAHRAMAN GAZİLERİMİZDEN ÖZÜR DİLERİZ’

Eleştirilerin ardından skeçi yayından kaldıran Güldür Güldür’ün sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“YouTube’da yayınlanan ve sosyal medyada adı geçen skeçimiz, sosyal ve kültürel değerleri hiçe sayan yozlaşmış bir karakterin eleştirisidir. Amacımız ortak değerlerin korunmasını vurgulamak iken skeçten alınan bir bölüm anlamından çıkarılmıştır. ve bağlamla birlikte vermek istediğimiz mesajın tam tersi bir anlam ortaya çıktı: “Bu durumdan üzüntü duyuyoruz ve söz konusu skeçi yayından kaldırıyoruz. Kahraman gazilerimizden özür dileriz.”

KANALDAN AÇIKLAMA

Show TV’den yapılan açıklamada, söz konusu skecin Show TV ekranlarında yayınlanmasının uygun görülmediği belirtildi. Açıklamada şunlar belirtildi:

“Sosyal medyada eleştirilen Güldür Güldür skeçindeki ifadeler, kanal yönetimimiz tarafından yapılan yayın önizlemesi sonucu ve program yapımcısıyla yapılan anlaşma sonucu yayına uygun görülmediğinden Show TV’de yayınlanmamıştır. durumu kamuoyuna saygıyla arz ederim.”

(KÜLTÜR VE SANAT HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu