Haber

Gültak: “Mersin çok güzel bir su sporları merkezine kavuşacak”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ‘Çamlıbel Su Sporları Merkezi Projesi’nin inşaatının hazır olduğunu ve fizibilite raporlarının tamamlandığını belirterek, “Proje, Dışişleri Bakanı imzasıyla Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına gönderildi. Ulaşım ve Altyapı Adil Bey Projemiz açık ihale ile ihale edilecek. Tamamlandığında Mersin çok güzel bir su sporları merkezine kavuşacak” dedi.

Kültür Mahallesi esnafıyla toplantıya gelen Gültak, kamuoyunda büyük ilgi gören ‘Çamlıbel Su Sporları Merkezi’ hakkında bilgi verdi. Esnaf ve vatandaşların yanlış bilgilendirildiğini kaydeden Gültak, kilometrelerce kıyısı olan şehirde su sporları merkezi olmadığını, hayata geçirecekleri proje ile bir unsura daha imza atacaklarını söyledi. Proje hakkında bilgi veren Gültak, yaklaşık 13 bin metrekare kapalı alana sahip, bazı yelken şampiyonalarının olacağı, insanların oturup sohbet edebileceği alanlar olacak, Çamlıbel’i eski günlerine getirecek bir projenin hayata geçirileceğini bildirdi. eski canlılık Gültak, “Birilerinin de belirttiği gibi yüksek bina, otel olması söz konusu değil. Biz burada imar çalışmalarını yaparken Şehir Plancıları Odası Başkanı, Mimarlar Odası Başkanı ile görüşmelerimiz oldu. Mimarlar ve bir çok STK burada imar planlarını Büyükşehir Belediye Başkanına göstermemize rağmen, “Bugün de bu kavgalar devam ediyor. Buradaki yoğunluk 0.2’dir. Buraya yapılacak binaların maksimum yüksekliği 7,5 metre, yapılacak maksimum kapalı alanın ise 13 bin metrekareyi geçmesi olası değil” dedi.

“Projenin inşaatı hazır, fizibilite raporları bitti”

Projenin geliştirmesinin hazır olduğunu ve fizibilite raporlarının bittiğini belirten Gültak, “Proje, Ulaştırma Bakanı Adil Bey’in imzasıyla Cumhurbaşkanlığı Strateji Dairesi’ne gönderildi. İzmir’de liman var, liman var. Aydıncık’ta liman ve yap-işlet-devret modeliyle Çamlıbel limanına da sahip” dedi.”Su Sporları Merkezi ve Tekne Barınakları olarak ihaleye çıkılabilmesi için Cumhurbaşkanlığı Strateji Daire Başkanlığı’ndan izin isteniyor. Çok yakın bir zamanda Cumhurbaşkanlığı onayından sonra Ulaştırma Bakanlığımız projemiz için açık ihale ile ihaleye çıkacak. Bu ihale aşamasında burada yapılacak projeler de ortaya çıkacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu