Teknoloji

Kanser Tedavilerinde Devrim Yaratabilecek Araştırma

Kanser tedavisine Bu konudaki çalışmalar hız kesmeden devam ederken son dönemde bu konuda çok değerli bir gelişme yaşandı. ABD’deki Stanford Medicine’den araştırmacılar, kanser tedavilerinde devrim yaratabilecek bir keşifte bulundular.

Bilim adamları bunun için derideki bazı bakterileri kullandılar. Kanserle savaşmak ve tedaviyi üretebilmek için bu organizmaların kullanılması gerekir. genomları değiştirilmiş.

Tedavinin fareler üzerinde başarılı olduğu görüldü

Testlerde, bu değiştirilmiş bakteri kanserli farelere verildi. Sonuç olarak tümörlerin kaybolmaya başladığı görüldü. Burada söylenen şey, Stafilokok epidermidis “adlı farelerin saçlarından alınan bir bakteri”. Bu bakteri, bağışıklık sistemini uyaran bir protein üretmek için modifiye edilmiştir.

Araştırmacılardan Michael Fischbach da sonuçların ” sihirli gibi gibi tanımlanır. Fischbach, farelerin çok agresif tümörlere sahip olduğunu söylerken, tedavi kolaylığına da dikkat çekti. Buna göre tedavi, farelerden bakteri alınarak, değiştirildikten sonra başlarındaki tüylere uygulanmasıyla gerçekleşti.

Bilim adamları, bu bakterinin bağışıklık hücrelerinin CD8T Hücre üretimini tetiklediğini buldular. Araştırmalarında temel olarak bu bakteri aracılığıyla spesifik antijenleri hedef alan CD8 T hücrelerini ürettiler. Bu durumda, bu antijenler cilt kanserine yöneliktir. Hücreler tümörle karşılaştığında başarılı sonuçlar ortaya çıktı. Bu hücreler, kütleyi küçülterek veya tümörü tamamen ortadan kaldırarak hızla çoğalabildiler.

İnsan denemeleri birkaç yıl içinde başlayabilir

Fiscbach da yaptığı açıklamalarda, “ “Özellikle bakterileri uyguladığımız yerden çok uzakta bir alanda bu tümörlerin yok oluşunu izlemek şok ediciydi.” söz konusu. Şu anda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Staphylococcus epidermidis bakterisi insanlarda sıklıkla görülmekle birlikte farelerde olduğu gibi bizde de bulunabilmektedir. Bağışıklık reaksiyonunu tetikleyip tetiklemeyeceğini bilmiyoruz. Ancak farklı bir bakteri kullanılabilir; Bu nedenle araştırmanın umut verici olduğunu söyleyebiliriz.

Araştırmacılar tedavi konusunda daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu söylese de, Birkaç yıl içinde İnsan denemelerinin başlamasını beklediklerini söylüyor. Ayrıca, tedavi kanser hücreleri hariç her türlü bulaşıcı hastalığa karşıMümkün olduğu da söyleniyor.

haber-cekmekoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu