Haber

Kocaeli’de Ahmet Seçgin’i öldüren sanık kaza olduğunu iddia etti

Kocaeli’de D-100 Karayolu’nda seyir halindeyken Ahmet Seçgin isimli gencin başından vurarak ölümüne neden olan sanık, “Nişan alıp ateş etmedim, kaza oldu, pişmanım” dedi. BT.” Savcı mütalaasına göre sanıklardan Adem Ç.’nin müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

28 Temmuz 2021 gecesi, D-100 Karayolu Fatih Sultan Mehmet Mahallesi geçişinde meydana gelen olayda, Ahmet Seçgin (31) otomobilinde başından vurulmuş halde ölü bulundu, Adem Ç. olayla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheliden biriydi. ve Nedret Ç. Tutuklanmıştı. Olayın ardından yapılan incelemelerde Seçgin araç kullanırken başından vuruldu ve sanıklardan Adem Ç. Aralarında husumet olduğu belirlendi.

Ömür boyu hapis cezası istendi

Adem C. ve Nedret Ç.’nin davasına Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Tutuklu sanıklar Adem Ç., Nedret Ç. ve parti avukatları katıldı. Savcı mütalaasında sanık Nedret Ç.’nin beraatını talep etti. “Kasten adam öldürme” suçundan “suçluya yardım” suçundan ceza verilmesi ve tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak serbest bırakılmasına karar verildi. Adem Ç.’nin gözaltına alınması istendi. “Kasten öldürme” suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mütalaayı kabul etmeyen maktul ailesinin avukatı Derya Binici, “Sanıklar suçu mağduru kast ederek işlemişlerdir. Her iki sanığın da cezalandırılmasını istiyoruz.”

“Çocuğum pusuya düşürüldü, kavga için birinin nasıl başından vurulabileceğini anlayamıyorum.”

Sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen maktul babası İbrahim Seçgin ise, “Olayın asıl organizatörü Nedret’tir. Nedret oğlumun yerini söyledi ve diğer sanıkla birlikte hareket etti. Sanıklardan ikisi takipte. oğlum. oğlum pusuya düşürüldü. oğlum 30 yaşında, mezarda. ya da cezaevindeler.” Yiyip içiyorlar, şimdi de dışarı çıkmak istiyorlar. Oğlum ile sanık Adem 4 ay önce kavga etmişti. Bir kişi kavga nedeniyle vurulabilir veya öldürülebilir mi? Ahmet annesine ‘Düşmanlarım var, arabasız çıkamam’ dedi. Kavga olayından haberim yoktu. “Nasıl dertli olabilir? Anlayamıyorum. Bu kadar insanlık dışı mı? Şimdi duygusal ve pişman olduğunu söylüyor, böyle olamaz” dedi.

“Nişan alıp ateş etmedim, kazaydı”

Pişmanlık duyduğunu söyleyen sanık Adem Ç. ise, “Olayı kasten ve kasten yapmadım, bu şekilde olmasını istemedim. Kasıtlı ateş etmedim, kazaydı.”

“Evliliğe hazırlanıyordum, ailem ve ben perişan olduk”

Nedret Ç. “Olay günü işimden istifa ettim. Moralim bozulduğu için Adem’le buluştuk. Araca yakıt alırken Ahmet’le tanıştık. Ahmet araçla kaçtı, Adem de onu takip etti. Sorunun ne olduğunu biliyorum ve olay aniden gerçekleştiği için araçtan inemedim.Keşke bu olaya karışmasaydım. Aralarındaki düşmanlığı bilmiyordum. Mağdurla herhangi bir düşmanlığım olmadı. O gün son paramı alkole harcadığım için Adem’in yanından ayrılamadım ve olay karşısında şaşkınlığa uğradım. Evliliğe hazırlanıyordum ve ailem ve ben perişan haldeydik. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. – KOCAELİ

haber-yakutiye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu