Ekonomi

Kripto para piyasasından 5 güncel gelişme

Investing.com – Bugünün kripto para birimi endüstrisindeki yeni gelişmeler arasında bir haber özeti derledik.

madeni para tabanıCEO, ABD ve İngiltere’deki yasal belirsizlik konusunda uyardı

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, kripto şirketlerinin “açık deniz cennetlerine” kaçmaması için ABD ve İngiltere düzenleyicilerine daha net kripto para birimi düzenlemeleri çağrısında bulundu.

Innovate Finance tarafından düzenlenen bir konferansta büyük ekonomilerin kripto para sektörü için net düzenlemeler oluşturmasının son derece değerli olduğunu vurgulayan Armstrong, gelişmiş ülkeler tarafından net düzenlemelerin yapılmamasının şirketleri birçok ülkede vergi cenneti denen küçük ülkelere iteceğini söyledi.

Bilindiği üzere Bahamalar merkezli çalışan FTX değişimi, geçen yıl kontrol eksikliği nedeniyle kripto bölümünü milyarlarca dolar bırakan bir çöküş yaşadı.

Avustralya’nın en büyük kripto borsası Cardano’yu (ADA) listeleyecek

Avustralya’nın en büyük kripto borsası BTC Markets, Twitter hesabından Cardano’yu 19 Nisan’dan itibaren platformunda listeleyeceğini duyurdu.

325.000’den fazla aktif kullanıcısı olduğu bilinen BTC Markets platformunda. bitcoin(BTC), Ethereum(ETH), dalgalanma(XRP), solmak(SOL), Algorand (ALGO) gibi kripto para birimlerinin alım satımına aracılık eder. Yarın itibarıyla piyasadaki en büyük 7. kripto para birimi kardanBTC Markets’ın işlem platformunda işlemeye başlayacak.

Cardano (ADA), geçtiğimiz aydan bu yana yükselişini sürdürürken, hafta sonu süreçlerinde 0,46 dolara yükselmesinin ardından 12 Mart’ta destek verdiği 0,3 dolar taban seviyesinden yüzde 50’nin üzerinde yükseldi.

Starbucks, çokgenağında yeni bir NFT koleksiyonu sergileyecek

Starbucks, bu hafta her biri 100 dolardan 5.000 “İlk Mağaza Koleksiyonu Pulu” koleksiyonunu piyasaya sürecek. İki veya daha fazla benzersiz “Seyahat Pulu” sahipleri koleksiyona erken erişim hakkına sahip olacak.

Bu gelişmenin dışında bir diğer dev marka Nike, ilk NFT koleksiyonunun Swoosh blockchain ağında yayınlandığını duyurdu.

XRP, Güney Kore’nin en tanınmış kripto para birimi haline geldi

WhaleWire tarafından paylaşılan verilere göre, XRP/KRWİşlem çifti, dört büyük Kore borsasında açık-orta-en yüksek işlem hacmine sahiptir.

XRP ile birlikte bazı tanınmış altcoinler de Güney Kore’de yüksek işlem hacimlerine sahip. bunların ortasında dogecoin( DOGE) ile Ethereum Klasik(ETC), ikinci sırada az bilinen bir altcoin. nano(XNO).

Blockchain ödeme sistemi olarak faaliyet gösteren Ripple’ın yerel varlığı XRP, şirket ABD’de yasal çabalarını sürdürürken diğer ülkelerde de giderek daha popüler olmaya devam ediyor.

Goldman Sachs, değerli bir ticaret hizmetine kripto para birimleri ekleyecek

finansal hizmetler devi Goldman Sachs, gelecekte kripto ticaretinde büyük potansiyel gördüğü ve blockchain şirketlerine yatırım planları devam ederken, kripto yatırımcıları için değerli bir hizmeti genişletmeye karar verdi.

Goldman Sachs tarafından yapılan açıklamada banka, kripto para birimleri için kullanılacak Görsel Yapılandırma türevleri fiyat keşif ve ticari fikir üretme aracını güncellediğini duyurdu. Kurumsal müşteriler için sunulan Görsel Konfigürasyon hizmeti, fikir alışverişi, ticari senaryo oluşturma ve backtest analizi gibi özelliklere sahiptir.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu