Haber

Özbekistan’da öğretmenlerin ofis dışında çalıştırılmasına tepki

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı İrtibat ve Bilgilendirme Politikaları Şube Müdürü Saida Mirziyoyeva, ülkedeki öğretmenlerin görevleri dışında çalıştırılmasına tepki gösterdi.

??????Mirziyoyeva, Taşkent’te düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, öğretmenlerin görevleri dışında farklı görevlerde çalıştırılmasının yanlış olduğuna dikkat çekerek, “Görevi dışında öğretmen çalıştıranlara ağır cezalar uygulanacak. ” söz konusu.

Öğretmenlerin şu anda belediyelerin düzenlediği etkinliklerde istihdam edildiğini, sıkıcı etkinliklerde salonları doldurmak için çağrıldıklarını, mahallelerde istatistiki bilgi toplamada ve görev dışındaki diğer işlerde kullanıldığını hatırlatan Mirziyoyeva, öğretmenlerin bu tür konularda öğrenciyi nasıl yetiştirebileceğini sorguladı. durum.

Ülke kalkınmasında eğitimin değerine değinen Mirziyoyeva, “Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bütün sorunların çözümü eğitimdedir. Eğitimin direği öğretmendir. Eğitimin direği öğretmendir. Öğretmenler özgür düşünmeli, kendi işlerinde çalışmalı ve onlara sahip çıkmalıdır.” konuştu.

Özbekistan’da okul ve lise öğretmenlerinin belediyeler ve diğer devlet kurumlarınca görevleri dışında farklı işlerde çalıştırılmaları kamuoyunda sıklıkla gündeme gelmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu