Ekonomi

Pazarkule Sınır Kapısında Modernizasyon Çalışmaları İşlemleri Hızlandırıyor

Edirne’den Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı’nda yürütülen modernizasyon çalışmaları ile işlemler hızlandı ve şehre gelen turist sayısı artmaya başladı.

Pazarkule Sınır Kapısı’nda yürütülen modernizasyon çalışmaları çerçevesinde tek peron sayısı 3 giriş ve 3 çıkış olmak üzere 6 peron’a çıkarıldı. 4 bin 300 metrekare olan gümrük alanı 22 bin metrekareye çıkarıldı. Böylece hem süreçler hızlandı hem de giriş çıkış sayısı arttı. Yazın yaklaşmasıyla birlikte gurbetçilerin gelişi için gündeme getirilen proje, Edirne’den yurda giriş yapan gurbetçi vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak.

Yaz aylarında Edirne’den yurda giriş yapan gurbetçi vatandaşların yaz tatillerini ve yıllık izinlerini Türkiye’de geçirmek için Kapıkule Sınır Kapısı’nda sıra beklerken yaşadıkları sıkıntıların önüne geçmek ve yoğunluğu azaltmak için Pazarkule Sınır Kapısı’nda geliştirilen alternatif proje geliştirildi. orada turistleri de memnun ediyor. Geçtiğimiz yıllarda geliş sezonunun yoğunluğu nedeniyle kente gelmeyen Yunan ve Bulgar turistler, düzenlemenin ardından ister turlarla ister kendi araçlarıyla rahatlıkla alışveriş yapabilecek. Bu durumun şehrin ekonomisine ve esnafına katkı sağlaması bekleniyor.

Pazarkule Sınır Kapısı’nda yürütülen modernizasyon çalışmaları kapsamında ayrıca yolcu salonu, Röntgen Ofisi ve KİM Müdürlüğü, Köpek Eğitim Binası ve Bakım Odası, trafo binası, kabinler, bagaj röntgeni, PTS platformları ve Portatif X bulunmaktadır. -ray bölümü. Pazarkule Sınır Kapısı’nda çevre düzenleme çalışmaları ve sistem çalışmalarının tamamlanmasının ardından resmi açılışın önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi bekleniyor.

“Sağlık kontrolü için Edirne’ye geliyoruz”

Pazarkule Sınır Kapısı’ndan Yunanistan’dan Edirne’ye sık sık geldiklerini belirten Figen Tahsin, işlerin ardından modern bir görünüme kavuşan gümrüğün güzel, işlemlerin hızlı olduğunu söyledi. Edirne’ye tedavi, gezi ve alışveriş için geldiklerini belirten Tahsin, “Edirne’ye sağlık kontrolü için geliyoruz. Buradayken hem ciğer yiyoruz hem de Selimiye Camii’ni gezeceğiz. Ciğer yemeden dönmüyoruz. Edirne.”

“Şimdilik güzel”

Yunanistan’ın Gümülcine şehrinden geldiğini dile getiren Tiryaki Hanife, Edirne’yi çok sevdiğini ve beğendiğini belirterek, “Hem gezmeye hem de alışveriş yapmaya geldik. Şimdi ayrılma zamanı değil. – EDİRNE

haber-elbistan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu