Haber

Sakarya’daki orman yangını 3 buçuk saat sonra kontrol altına alındı

Sakarya’daki orman yangını 3 buçuk saat sonra kontrol altına alındı

Havadan ve karadan müdahale edilen yangında yaklaşık 15 hektar arazi kül oldu.

Yangını söndürmek için bölgeye gelen Bayar Çakıroğlu, şunları kaydetti:

“Televizyonda izliyorduk, her gün korkuyorduk, korktuğumuz başımıza geldi”

“Rüzgarda olsaydı bu yangın önlenemezdi”

SAKARYA – Sakarya’nın Taraklı ilçesinde çıkan, karadan ve havadan müdahale edilen orman yangını, yaklaşık 3 buçuk saat sonra kontrol altına alındı. Yaklaşık 15 hektarın yandığı iddia edilen yangını söndürmek için bölgeye gelen Bayar Çakıroğlu, “Çok üzücü bir olay, televizyondan izliyorduk, orman olarak her gün korkuyorduk. köylüler korktuk ama güzel bir çalışma oldu ve yangın kısa sürede kontrol altına alındı.”

Taraklı ilçesine bağlı Hacıyakup Mahallesi’ndeki ormanlık alanda yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın ormana sıçrarken, durumun bildirilmesi üzerine bölgeye Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, jandarma, ihtiyati sağlık ekibi ve 2 adet yangın söndürme helikopteri sevk edildi. . Bölgeye ulaşan ekipler, çıkan yangını hem karadan hem de havadan söndürmek için seferber oldu. Yangına Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 6 su tankeri, 6 su fıskiyesi, yaklaşık 100 personel, 5 itfaiye aracı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 3 tanker ve 35 işçi müdahale etti. Yaklaşık 15 hektar alanın yandığı tahmin edilen yangın, yaklaşık 3 buçuk saat sonra kontrol altına alındı. Bölgede itfaiye çalışmaları sürüyor.

“Korktuk, korktuğumuz başımıza geldi”

Yaklaşık 15 hektarlık alanın yandığı tahmin edilen yangını söndürmek için bölgeye gelen Bayar Çakıroğlu, “Saat 18.00 sıralarında işten çıktık ve yoğun duman gördük. Vatandaşlar olarak ekiplerin yardımına geldik. •Gruplar ellerinden gelen gayreti göstererek yangını kısa sürede kontrol altına aldı.İki helikopter gelip müdahale ederek yangın kısa sürede kontrol altına alındı.Biz vatandaşlar olarak yangında mahsur kalan arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çok üzücü bir olay, televizyonda izliyorduk, orman köylüsü olarak her gün endişeleniyorduk, korkuyorduk ama güzel bir çalışmaydı ve “Yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Helikopterler gelmeseydi çok önemli bir orman yangını çıkacaktı, üstelik rüzgarın olmaması da bir avantajdı. Rüzgarda olsaydı bu yangın önlenemezdi” dedi.

muradiyehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu