Ekonomi

Simit Sarayı’nın Yapımcı Firması DMR Ünlü Mamuller Halka Arz Edilecek

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Simit Sarayı’nın da üretici şirketi olan DMR Ünlü Mamuller Üretim Gıda Toptan Perakende İhracat A.Ş.’nin halka arzını onayladı. Hisse başına 10,24 TL sabit fiyatla gerçekleştirilecek halka arzın büyüklüğü 768 milyon lira olacak.

Yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği halka arzlara bir yenisi daha ekleniyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), simitin dünya çapında sevilmesini sağlayan Simit Sarayı’nın üretici şirketi DMR Ünlü Mamüller Üretim Gıda Toptan Perakende İhracat A.Ş.’nin halka arzını onayladı. Nominal fiyatı 1 TL olan paylar 10,24 TL sabit fiyattan satışa sunulacak.

Açıklamaya göre, DMR Ünlü Mamuller Üretim Besin Toptan Perakende’nin sermayesinin 110,3 milyon TL’den 185,3 milyon TL’ye çıkarılması sırasında 75 milyon TL’lik hisse satışı yapılacak. DMR Ünlü Mamüller’in mevcut ortaklık yapısı şu şekildedir: Simit Sarayı A.Ş. Yüzde 57,2, Re-Pie Portföy ve Yönetimi A.Ş. Yüzde 34,06, Pardus GSYO yüzde 4,69, A1 Portföy Yönetimi AŞ Yatırım Fonu GSYİH yüzde 4,04.

Yüzde 40’ının halka arz edilmesi planlanan DMR Ünlü Mamüller’in hisse başına 10,24 TL fiyatla şirketin toplam değeri 1 milyar 897 milyon TL, halka arz büyüklüğü ise 768 milyon TL olacak. .

30 ülkeye ihracat, güçlü mali yapı

Şirketin ürettiği ürünlerin yüzde 33’ü Simit Sarayı mağazalarında satılıyor. Şirket, üretiminin geri kalanını toptan olarak marketlere, otellere ve yurt dışına satmaktadır. Şirket, dondurulmuş eserleri ABD, Danimarka, İsrail ve Kanada’nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 30 ülkeye ihraç ediyor.

DMR Ünlü Mamüller halka arzla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Türkiye’nin önde gelen portföy yönetim şirketlerinden Re-Pie Portföy’ün 2021 yılında şirketimize yüzde 30 ortak olmasının ardından portföyümüzü ve satış kanallarımızı genişlettik. Simit’in yanı sıra Sarayı, portfolyomuzda otelimiz mevcuttur. Restoran, cafe ve marketlere toptan ve perakende satışımız bulunmaktadır. Üretici firma olarak Türkiye’nin yanı sıra dünyanın çeşitli bölgelerine de ihracat yapan güçlü bir yapıya sahibiz. Fark gözetmeksizin tüm tüketici segmentlerine ulaşıyoruz. Öncelikle halka arzdan elde edilecek kaynaklarla, “Dondurulmuş ürünlerin üretimi ve taşınması için makinelere, ulaşılması zor pazarlara kolay ürünler üretecek soğuk zincir yatırımlarına yatırım yapacağız” . Ayrıca üretim gücümüzü, satış kanallarımızı ve ihracatımızı artırarak güçlü büyümemizi sürdüreceğiz.” – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu