Ekonomi

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı: Ek fiyat farkı ödenmesi hayati önem kazandı

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, inşaat sektöründeki küresel ve ulusal bazda yaşanan gelişmelerle birlikte girdi maliyetlerinin yükünün ağırlaştığını belirterek, “Ek fiyat farkı ödeme konusu Anadolu’nun her yerindeki müteahhitler için hayati hale geldi. .” terimini kullandı.

Eren, yaptığı yazılı açıklamada, inşaat bölümündeki temel girdi maliyetlerindeki öngörülemeyen fiyat artışları nedeniyle özellikle Anadolu’daki müteahhitlerin ayakta kalma mücadelesi verdiğini belirtti.

Küresel ve ulusal bazda sektördeki gelişmelerin beklenmedik şekilde artan girdi maliyetlerinin yükünün ağırlaştığına işaret eden Eren, “Geçtiğimiz dönemde maliyet artışı sorununun üstesinden gelinememesi nedeniyle yasaklar kaldırılmalıdır. Teminat mektupları nakde çevrilen kamu projelerini üstlenen müteahhit firmalara bir defaya mahsus mali sicil affı getirilerek kaldırılan rücu davalarından feragat, şartsız tasfiye hakkı, ek fiyat farkı ödenmesi konuları Anadolu’nun her yerindeki müteahhitler için hayati hale geldi. . değerlendirmesini yaptı.

Söz konusu artışların 200’den fazla alt sektöre talep oluşturan inşaat sektörünü zor durumda bıraktığını vurgulayan Eren, bu durumun uygun fiyatlı konut ve kamu yatırım projelerinin üretimini de olumsuz etkilediğini savundu.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından yeniden yapılanma çalışmalarının yarattığı ivme ile 2023 yılının ilk çeyreğinde inşaat sektörünün büyüdüğüne işaret eden Eren, bu durumun branş geneli için söz konusu olmadığını kaydetti. ????????????

gulagacajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu