Ekonomi

United Payment, Gürcistan’da ödeme hizmeti lisansı alan ilk Türk fintech şirketi oldu

Küreselleşme amacına yenilenen marka kimliği ile hız kazandıran United Payment, Gürcistan’da ödeme hizmetleri lisans sürecini tamamladı. Bölgesel fintech liderliğine hızla ilerleyen United Payment, Gürcistan’daki ilk Türk FinTech şirketi olarak birinci basamakta para transferi ve akıllı kasa ihracatına odaklanacak.

Türkiye’de FinTech şubesinde birçok öncü projeye imza atan United Payment, yenilenen marka kimliği ile global operasyonlarına hız verdi. Geçtiğimiz Ağustos ayında Georgia ofisini açan United Payment’ın ödeme hizmeti sağlayıcı lisansı, Mart 2023 itibarıyla National Bank of Georgia tarafından onaylandı.

Georgia’nın ilk FaaS (Hizmet Olarak Fintech) şirketi olan United Payment, para transferi altyapısı ve akıllı kasaların ihracatına odaklanacak. Bölgenin FinTech başkanı olma vizyonu kapsamında Türkiye’nin yanı sıra Romanya, Azerbaycan ve İngiltere’de de faaliyetlerine devam eden United Payment, yakında Gürcistan’daki diğer hizmetlerini de müşterilerine sunacak.

‘Gürcistan’a yeni bir soluk getireceğiz’

United Payment CEO’su İlker Sözdinler, Gürcistan, FinTech için büyük potansiyele sahip bir ülke olmakla birlikte, Türkiye için de değerli bir ticari ortaktır. United Payment olarak FinTech konusunda deneyimli grubumuz ve güçlü iştirak yapımız sayesinde bugüne kadar getirdiğimiz yeniliklerle şubede fark yarattık. ‘Neden?’ duruşumuz ile. Son 2 yılda ise yönümüzü yurtdışına çevirdik. Böylece bölgesel liderlik hedefiyle FinTech gücümüzü daha da yukarılara taşımayı hedefliyoruz. Hedef pazarlarımızdan biri olan Gürcistan’da gerekli işlemleri çok kısa sürede tamamlayarak ruhsat onayımızı almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Para transferi ve akıllı kasa ürünlerimizle getirdiğimiz yeni nefesi Türkiye’de Gürcistan’da da devam ettirmeyi hedefliyoruz” dedi.dedi.

“United Payment Gürcistan’da liderlik etmeye hazırlanıyor”

United Payment Georgia Ülke Müdürü Nino Chediahalbuki, ” Gürcistan, genç nüfusu ve internet penetrasyonu ile ödeme sistemleri alanında büyük bir potansiyele sahiptir. Gürcistan’ın nakitsiz ekonomisinin gelişimine büyük katkı sağlamayı hedefleyen United Payment, FinTech alanında yenilikçi ürün ve çözümleriyle ülke liderliğine hazırlanıyor.  Ödeme hizmeti sağlayıcı lisansı alarak kullanıcılarımıza katma değerli hizmetlerimizi sunmaya başlıyoruz.z” dedi.

Yurtdışına hızlı ve kolay para transferi

Dünyanın önde gelen para transferi şirketleriyle yaptığı işbirlikleri sayesinde uluslararası para transferlerinde fark yaratan United Payment, para transferi kullanıcılarına maliyetleri sağlam, hızlı ve şeffaf bir şekilde görme imkanı sunuyor.

Kurumlara sahada etkin nakit yönetimi sağlar

United Payment’ın kurumların nakit akışını daha etkin yönetmek için geliştirdiği patentli akıllı kasası, nakdin yoğun olduğu alanlarda nakit yönetiminde dijitalleşme ve nakit optimizasyonu sağlıyor. Firmaların ilgili lokasyonlarında bulunan nakit paralar gün ve saat fark etmeksizin akıllı kasalara atıldığı anda firma banka hesabına yansır. Böylece firma 7/24 nakite erişim sağlamakta ve nakiti anında kullanabilmektedir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu