Haber

Wagner lideri Prigojin, Belarus’taki paralı askerlere seslendi: “Belarus ordusunu dünyanın en iyi ikinci ordusu yapacağız”

Wagner lideri Prigojin, Belarus’taki paralı askerlere seslendi: “Belarus ordusunu dünyanın en iyi ikinci ordusu yapacağız”

MİNSK – Rusya’da başlattığı isyanın ardından Belarus’a gelen Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin, paralı askerlere hitaben yaptığı konuşmada, “Bir süre daha Belarus’ta olacağız. Eminim bu süre zarfında Belarus ordusunu dünyanın en iyi ikinci ordusu yapacağız.”

Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in başlattığı isyanın ardından geldiği Belarus’ta Wagner’e bağlı paralı askerlere seslendi. Wagner’in sosyal medya hesaplarında yayınlanan sahnelerde Prigojin’e Wagner liderlerinden Dmitriy Utkin’in eşlik ettiği görüldü. Prigojin konuşmasında, “Biz onurlu bir şekilde savaştık, siz Rusya için çok şey yaptınız. Şu anda ön cephede yaşananlar bizim de yer almak istemediğimiz bir rezalet ve biz de kendimizi gösterene kadar beklememiz gerekiyor” dedi. kararlılıkla.kendimizi tam olarak kanıtlayabileceğimiz anı beklemek için bir süre Belarus’ta kalmaya karar verildi.Belarus’ta biraz zaman geçireceğiz.Bu süre zarfında eminim ki Belarus ordusunu 2. ordu yapacağız. Dünya.”

Prigojin, Wagner savaşçılarını Belarus halkının kendilerini hoş karşıladığı ve buna göre hareket etmesi gerektiği konusunda uyararak, “Belaruslular bizi sadece ‘kahraman’ olarak değil, kardeş olarak gördükleri için herkes buna göre hareket etmeli” dedi. Wagner savaşçılarının Afrika’da yeni görevler üstleneceğine dikkati çeken Prigojin, “Hazırlanıyor ve çıtayı yükseltiyoruz. Afrika’ya gerçekten yeni bir yola çıkıyoruz. Özel askeri operasyona (Ukrayna’da) muhtemelen geri döneceğiz. Kendimizi utandırmak zorunda kalmayacağımızdan eminiz.”

Wagner isyanı

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşında aktif rol alan Wagner’in lideri Prigojin, 23 Haziran’da Rus ordusunu Wagner kamplarına baskın yapmakla suçlayarak bir isyan başlattı. Bir grup Rus paralı asker olan Wagner savaşçıları, Prigojin’in emriyle Rusya’nın güneyindeki Rostov’dan başkent Moskova’ya silahlı bir yürüyüş başlattı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov’un istifasını talep eden Prigojin, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukashenko’nun arabuluculuğunda isyanı sonlandırarak geri çekildi.

Kremlin Sarayı, ayaklanmanın ardından Wagner’in Rusya’daki faaliyetlerine son verileceğini ve Wagner savaşçılarının Belarus’taki bir üsse yerleştirileceğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu