Sağlık

Travesti Fetişizm Vakalarındaki Artış Dikkat Çekiyor!

Eve erken geldin ve kocanı aynanın karşısında kadın kılığında mastürbasyon yaparken yakaladın ya da kadın külotu giydiğini fark ettin, şok oldun ve “Şimdi ne olduk?” Bir sorgulamaya girdiniz. Peki bu durum nedir? Travesti fetişizmi, bireylerin karşı cinsin kıyafetlerini giyerek, yani heteroseksüel erkeklerin kadın kıyafetleri giyme fantezilerini gerçekleştirerek, penis sertleştirme şeklinde cinsel uyarılma yaşayarak veya kadın kıyafetlerini cinsel ilgi için yardımcı bir cinsel nesne olarak kullanarak cinsel istek duymaları durumudur.

Travesti fetişizm olayları ile seks işçileri birbirinden farklı!

Travesti fetişizmi, cinsel sapıklıklar (parafili ya da sapkınlıklar) arasında çok özel bir yere sahiptir. Travesti fetişizmi, bireyin karşı cinse ait giysi, iç giyim, kostüm veya peruk gibi aksesuarları fetiş obje haline getirmesi ve cinsel hayatında fetiş objeler takmasından veya bir kadınla cinsel ilişkide bulunmaktan bunları giydiğini hayal ederek cinsel zevk almasıdır. Travesti fetişizmi olan bireye cinsel sağlık biliminde travesti denir. Ancak travesti denilen ve para karşılığı seks işçisi olarak çalışan kişilerle, cinsel sağlık biliminin travesti olarak tanımladığı kişilerle karıştırılmamalıdır.

Travesti fetişizmi nasıl ortaya çıkıyor?

Travesti fetişizmi, yatakta uyum sağlamak, anne ve ana türevleriyle birlikte çıplak banyo yapmak, anne ve anne türevlerini çıplak görmek, anne ve babanın seks yaptığını görmek, ergenlik döneminde anne ve anne türevleriyle kendini cinsel ilişkiye girerken görmek gibi nedenlerle ortaya çıkmaktadır. Travesti, seksi kadın kıyafetleri giyerek, kadın makyajı yaparak, peruk takarak ya da kendini bu şekilde hayal ederek bilinçsizce kendi penisinde sertleşme hakkını tanır, aksi halde sertleşmekte ve bir kadına cinsel olarak ilgi duymakta güçlük çeker. Sütyen, tanga, külot gibi iç çamaşırları, küpe, kadın çorabı, kadın ayakkabısı veya peruk gibi nesneler travestiler için fetiş nesneler olabilir. Dolayısıyla travesti fetişizminde kadınsı giyinme davranışı ve fetiş nesneleri cinsel istek ve penis sertleşmesi şeklinde cinsel uyarılmaya yol açar. Travesti fetişizmi, bir bireyin biyolojik cinsiyeti ve sosyal olarak belirlenmiş cinsiyet rolleri ve cinsel davranış beklentileri arasında farklı sözel biçimler sergilemesine atıfta bulunur. Bu nedenle travestiler çok özel anlarda ve çok özel bir şekilde giyim, makyaj, saç modeli ve cinsel davranış gibi öğelerle “kendilerini kadın olarak görme” ihtiyacı duyarlar ve geri kalan zamanlarda heteroseksüel bir cinsel yaşam içindedirler.

Travesti fetişizmi, bireyin cinsiyet kimliği ve cinsel yöneliminden bağımsızdır!

Travestiler toplumun genel cinsiyet normlarından sapar ve karşı cinsin cinsel dilini seçerler. Travesti fetişizmi için tanı kriteri olarak heteroseksüel bir erkekte en az 6 aydır kadın kıyafetleri giyme ve ağır travesti cinsel fanteziler gibi tekrarlayıcı cinsel davranışlar klinik olarak bireyde, partner ilişkisinde ve partnerde değerli sorunlara yol açmalı veya sosyal, mesleki veya diğer değerli fonksiyonel alanlarda bozulmaya neden olmalı ve birey bu durumdan şikayetçi olmalıdır. Travesti fetişizmi, bireyin cinsiyet kimliği ve cinsel yöneliminden bağımsız olarak cinsel yaşama yönelik bir cinsel tercihtir ve bireyin cinsel fantezilerinin bir modülüdür.

Travestiler çoğunlukla heteroseksüeldir!

Travestiler genellikle heteroseksüeldir ve çoğu evlidir, evlidir veya bir kadın partneri vardır. travestiler;

1) Ya kendilerini kadın kılığında ve gözleri kapalı bir hanım olarak tasavvur ederek bir hanımla sevişebilirler.

2) Ya vücutlarında küpe gibi kadınla ilgili bir nesne olan bir kadınla birlikte olabilirler.

3) Ya seks işçisi bir kadına para ödeyerek kadın kıyafetleri ve kadın aksesuarları ile birlikte olabilirler.

4) Ya da kadın kıyafetleri giyerek, makyaj yaparak, peruk takarak, aynada kendilerine bakarak otoerotik isteklerle mastürbasyon yaparlar.

Travesti fetişizmi tedavi edilebilir!

Travesti fetişizmi ve terapötik travesti cinsel davranışları ve travesti cinsel fantezilerinin altında yatan nedenleri ortaya çıkarmaya ve bunlar üzerinde çalışmaya yönelik, eski oryantal seks öğretileri ile çağdaş cinsel terapilerin sistematik bir entegrasyonunu içeren, meslektaşlarımla birlikte geliştirdiğim Meta makalelerini bilgilendirmek önemlidir.

metaseks cinsel terapi teorisi

Seks Cinsel Terapi çok etkilidir. Tedaviden kastettiğimiz, travesti fetiş fantezileri ve travestik eylemler olmadan heteroseksüel cinsel yaşama uyum sağlamaktır. Cinsel Sağlık Dernekleri Federasyonu (CISEF) cinsel terapistlerinin araştırmalarına göre ülkemizde travesti fetişizmi görülme sıklığında ciddi bir artış var.

“MetaSex cinsel terapi teorisi”; Beş beden teorisi, bütünleyici ve fonksiyonel tıp modeli, bütünsel ve fonksiyonel tıp modeli, bütünsel ve fonksiyonel tıp modeli, bütünsel ve fonksiyonel tıp modeli, eski bir doğu seks terapisi ve seans seans yapılandırılmış cinsel terapi yol haritası, danışanların işlevsiz ve sıkıntılı cinsel davranışlarını fonksiyonel ve zevkli olarak yeniden yapılandırmayı amaçlayan özel bir seks terapisi ve cinsel terapi yol haritası; Ocorporeel, davranışsal, deneyimsel ve girişimsel psikolojik ve seksolojik teknikleri içeren, cinsel terapi ve cinsel terapi yapabilme yeteneği sağlayan, kendi cinsel döngüsüne sahip çağdaş ve özgün bir cinsel terapi teorisidir.

instagram

Facebook

heyecan

Youtube

Bu makalede ortaya konulan fikir ve yaklaşımlar tamamen yazarlarının özgün fikirleri olup, Onedio’nun yayın politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu