Haber

‘Üniversiteden vazgeçmiyoruz, yüz yüze eğitim koşulları sağlanmalı’

Cihan Başakçıoğlu

İZMİR – İzmir’de gençlik örgütlerinin çağrısıyla bir araya gelen öğrenciler, Maraş’ta yaşanan depremin ardından uzaktan eğitim yapılması kararını protesto etti. Bornova Küçükpark’ta toplanan öğrenciler “Bütün öğrenciler yüz yüze eğitim şartlarını yaşasın” yazılı pankartlar açarak, “Kader değil bu katliam”, “AKP üniversiteyi devretsin”, “Eğitim hakkımız alınamaz” sloganları attı. gasp edilmiş”. Kümenin ismiyle ilgili açıklama yapan Elif Küçükakgül, depremden milyonlarca insanın etkilendiğini ve on binlercesinin hayatını kaybettiğini söyledi.

‘HEM DEPREM MAĞDURLARINI HEM ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR EDEN BİR KARAR’

Küçükakgül, “AKP’nin iktidara geldiğinden beri uyguladığı rant ve yağma politikası depremde yaşanan yıkımın önünü açtı” diyerek, kazılan alanlarla mezardan evlerin yapıldığını sözlerine ekledi. yıllardır ortak müteahhitlere yapılan bağışlar, ortak firmalara verilen imar izinleri, çıkarılan imar afları. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıkılan binaların çoğunun 1999’dan önce yapıldığı yönündeki iddialarına rağmen istatistiksel verilerin bu iddiayı yalanladığını söyleyen Küçükakgül, deprem sonrası yaşanan hak gasplarına ve mağduriyetlere dikkat çekti.

Mağduriyetler ve hak gaspları üzerine evleri yıkılan depremzedelerin farklı şehirlerdeki KYK yurtlarına yerleştirileceğinin ve üniversitelerin online eğitime geçeceğinin açıklandığını belirten Küçükakgül, “KYK Halihazırda üniversite öğrencilerinin barınması için yetersiz ve niteliksiz olan yurtlar, evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedelere yerleştirilmeye başlandı.“Öğrenciler gece boyunca eşyalarını çöp poşetlerine doldurarak yurtlardan dışarı atıldı. Milyonlarca boş ev, otel ve misafirhane varken depremzedeler için niteliksiz ve yetersiz KYK yurtları tahsis edildi. Bu karar hem depremzedeleri hem de yurtlarda kalan üniversite öğrencilerini üzen bir karardır” dedi.

‘YÜZ YÜZE EĞİTİM ŞARTLARI ACİL SAĞLANMALIDIR’

Üniversitelerin uzaktan eğitime geçme kararının, iktidarın yeniden yönetememesinden kaynaklanan bir başka mağduriyet olduğunu vurgulayan Küçükakgül, uzaktan eğitimin üniversite öğrencileri arasındaki fırsat eşitsizliğini artıran ve kaliteli eğitime erişimi engelleyen bir uygulama olduğunu söyledi. Yüz yüze eğitim koşullarının sağlanması gerektiğinin altını çizen Küçükakgül, son olarak şunları söyledi:

“Bir kez daha söylüyoruz: Her krizde farklı bahanelerle hükümetin üniversitelere uyguladığı baskı ve sindirme politikalarını kabul etmiyoruz. İnanıyoruz ki bu yıkım, binlerce insanın enkaz altında kalması, yüzlerce insanın donarak ölmesi. Şanslı değil; “Bunun sonuçları olduğunu biliyoruz. Bundan sonraki süreçte depremde yitirdiğimiz her bir insanımızın hesabını sormak için kampüslerimizin ortasında, sokaklarda ve mahkeme salonlarında olacağız. Yüz yüze eğitim şartlarını her öğrenci için bir an önce artırıyor, üniversiteden vazgeçmiyoruz.”

haber-bergama.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu