Haber

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden yüzde 50 hibeli soğuk süt tankı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “2023 Süt Soğutma Tankı Destek Projesi”Bu kapsamda çiğ süt üretimi faaliyetinde bulunan kooperatif ve birliklere süt soğutma tankı desteği sağlamaktadır.

Yüzde 50 hibe desteği kapsamında süt tankları üreticilere teslim edildi. Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği onlarca tarımsal destek projesiyle her zaman çiftçiyi destekliyor, sunduğu fırsatlarla da üreticileri mutlu ediyor. Son olarak çiğ süt üreticilerine soğuk süt tankı takviyeleri sağlandı.

DAHA HİJYENİK VE VERİMLİ SÜT ELDE EDİLECEK

Süt üretimi ve hayvancılıkta maliyetlerin düşürülmesi, verimli ve kaliteli et ve süt elde edilmesi amacıyla üreticilere yem bitkisi tohum takviyesi sağlayan Büyükşehir Belediyesi, çiğ sütün soğukla ​​birlikte hijyenik koşullarda süt işleme tesislerine ulaşmasını sağlıyor. Süt tankı projesi, ekonomik kayıpları azaltır, soğutulmuş çiğ sütten üretilen çiğ sütün değerini düşürür. Piyasaya sunulmakta olup toplum sağlığına hizmet etmek amacıyla kooperatif ve birliklere süt soğutma tankı takviyesi sağlamaktadır.

GÜNLÜK 39.500 LİTRE ÇİĞ SÜT

Kocaeli’de 2022 yılında 1050 süt işletmesinde yaklaşık 32 bin 120 ton çiğ süt üretimi gerçekleştiren üreticiler, kırsal kalkınmanın değerli unsurları arasında yer alıyor. Ülkemizde kırsal kalkınmaya örnek olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, üretici destek projeleri kapsamında ilimizde çiğ süt üretimi yapan kooperatif ve birliklere süt soğutma tankı desteği sağlıyor. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek proje ile süt üreticilerinin süt soğutma tankı ihtiyacı karşılanacak ve 57 işletmede günlük 39 bin 500 litre çiğ süt soğuk zincire eklenecek.

SOĞUK ZİNCİRE KATILACAK

Tarım Hizmetleri Şube Müdürlüğü Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje doğrultusunda çiğ süt toplama faaliyeti yapan kooperatif ve birlik işletmelerine 300, 500, 1000, 1500, 3000 ve 5000 litre kapasiteli süt soğutma tankları teslim edildi. Kocaeli’de değerleme faaliyetleri. Süt soğutma tankı takviyesi ile kooperatif ve birlik üyesi üreticilerin sütü soğuk zincire dahil edilerek fiyat kazanacak ve tüketiciye daha sağlıklı bir ürün sunulacak.

ÜRETİCİLER MEMNUN

Süt tanklarını teslim eden üreticiler, destekten duydukları memnuniyeti dile getirerek Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.

Çavuşlu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Lideri İdris Kara:

“Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden istediğimiz süt soğutma ünitelerini üreticilerimize hizmet vermek üzere teslim aldık. Büyükşehir Belediyesi’nden talebimiz doğrultusunda bizlere verdiği destekten dolayı Başkan Büyükakın’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu soğutma üniteleri sayesinde üreticilerimiz sütlerini daha kaliteli satma imkanı bulacak, sütü kooperatifimize daha düşük maliyetle ulaştırma imkanı bulacağız, daha sağlıklı ve kaliteli sütü tüketime sunacağız. Büyükşehir Belediyemiz, mazot, gübre, tohum gibi birçok tarım takviyesiyle çiftçimizi ve üreticilerimizi her zaman destekledi. “Üreticilerimize bol ve bereketli günler diliyorum.”

Kandıra Esentepe Kanatlar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Lideri Sinan İmren:

“Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50 hibe soğutma tankı projesi hem süt üreticisi hem de tüketici için çok faydalı oldu. Süt tanklarımız gelmiştir. Bu vesileyle başta liderimiz Tahir Büyükakın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin üreticilere ve kooperatifimize tahsis ettiği bu tanklarla soğutma kapasitesini yaklaşık 15 tona çıkardık. Aynı zamanda sütü soğutmak için döken üreticilerimizden de sütün soğutularak daha kaliteli hale gelmesi nedeniyle litre başına 1-2 lira ek değer talep edeceğiz. Bu soğutucular ile üreticimizin sütünün bozulmasının önüne geçilecek ve daha yüksek fiyata satılacak. “Üreticilerimiz çok mutlu”

Süt üreticisi Halit Tuncer:

“İzmit Bayraktar İlçesinde oğlumla birlikte süt üretiyoruz. Liderim Tahir Büyükakın’a çok teşekkür ediyoruz, bu kadar büyük bir takviye beklemiyorduk. Bizim için çok faydalı oldu. Süt soğutma tankına çok ihtiyacımız olduğu için bu ihtiyacı karşıladık. Yaptığımız iş sıradan bir iş değil, oldukça zorlu. Hem sıkıntılı hem de ağır bir sorumluluk altındayız. Millete gıda sağlamak en büyük iş, ben bunu böyle görüyorum ve o kadar da yardımcı olmaya çalışıyorum. “Bize destek veren liderimize çok teşekkür ediyorum, teşekkür ediyorum, çok ömrü olsun.”

haberkizilirmak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu